Skovdearmsport

Spela tennis för armstyrka

Tennis är en av alla de sporter där man utvecklar en rejäl armstyrka och dessutom koordinationsförmåga. För att du ska bli en framgångsrik tennisspelare krävs det många timmar på banan och många tennisspelare föredrar dessutom att kombinera tennisträningen med styrketräningen för att de ska kunna leverera och bli framgångsrika. Tennis är en mycket populär sport i Sverige och det är något man kan utföra året om. Det finns nämligen både banor utomhus och inomhus och därav är detta även en lämplig vintersport. Många svenskar tycker om att spela tennis endast på sommaren och deltar inte i tennis som sport utan endast för att det är roligt. Det är något som de allra flesta kan lära sig.

Tennis är inte bara stort i Sverige utan även i resten av världen. USA och Australien är exempel på framgångsrika länder inom tennis och den mest kända svenska spelaren är sannolikt Björn Borg. Främst USA är ett riktigt framgångsrikt land när det kommer till tennis och det kan till stor del bero på att USA har väldigt varierande klimat med många områden där man utan problem har kunnat spela tennis året om. Från början spelade man nämligen endast tennis utomhus och det är först senare som man började att spela tennis inomhus. Tennis har som sport följt med väldigt länge och det första mästerskapet spelades i Wimbledon, Storbritannien 1877.

Tennis har funnits med i det olympiska programmet sedan 1896 och anses därför vara en av de äldre sporterna i världen. Dessutom är det här en av de sporterna som aldrig har förlorat i popularitet. Tvärtemot är tennis lika populärt idag som det var för fyrtio år sedan och det är populärt både bland herrar och damer. Dessutom finns tennis som en gren även i Paralympics och är en sport som utan problem kan utövas av funktionshindrade.